Мойте Рецепти
Предлагаме ви да опитате нещо супер вкусно и свежо с тиквички - малко по-различен вариант на обикновените пържени тиквички с млечен сос.
1. Количеството на тиквичките зависи от това какво количество салата искате да направите.
2. Нарежете тиквичките във форма по желание - на кръгове или по дължина. Посолете ги и ги оставете леко да поседят със солта.
3. Всяко парче потопете в разбитите с вилица яйца, след това - в брашното и отново в разбитите яйца. Изпържете ги в сгорещеното олио.
4. Оставете изпържените тиквички да се охладят и ги подредете: ред тиквички, ред сметана (смесена с пасиран чесън и копър). Редувайте така, докато тиквичките и млечната смес свършат. След това намажете всичко със сметана и поръсете с настърган кашкавал.
Забележка:
Внимавайте при пърженето да не препържите тиквичките - не ги режете прекалено тънко.