Облажвам се със сладичко, а кантарът не мърда от 50 кг! Малката ми тайна - божествено Брауни без брашно и захар (135 ккал)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Облажвам се със сладичко, а кантарът не мърда от 50 кг! Малката ми тайна - божествено Брауни без брашно и захар (135 ккал)
Облажвам се със сладичко, а кантарът не мърда от 50 кг! Малката ми тайна - божествено Брауни без...
7995
Източник: За Жената
Облажвам се със сладичко, а кантарът не мърда от 50 кг! Малката ми тайна - божествено Брауни без брашно и захар (135 ккал)
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Браунито има много почитатели заради богатия си шоколадов вкус. Калоричното му съдържание обаче затруднява да му се насладите, докато отслабвате.

Ето защо не е изненадващо, че диетична рецепта за този сладкиш, който осигурява само 135 kcal на парче, се разпространи като светкавица онлайн.

Популярният TikTok блогър ketorecipes сподели начин за приготвяне на брауни, от което можете да ядете до насита, без да навредите на фигурата си.

„Няма да повярвате на двете тайни съставки в тези домашно приготвени, по-здравословни шоколадови браунита . Тук използвам не една, а две необичайни съставки, но обещавам, че ще бъдат невероятно влажни и изключително декадентски“, отбелязва блогърът.

Ето и неговата рецепта за Диетично шоколадово брауни :

Диетично шоколадово брауни

Продукти:

  • тиква - 450 г;
  • бадемово брашно - 120 г;
  • извара - 120 г;
  • какао на прах - 60 g;
  • яйца - 2 бр;
  • подсладител - на вкус;
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • малко екстракт от ванилия.

Приготвяне:

Тиквата се обелва и нарязва на парчета. Запечете я във фурната, докато омекне. Това ще отнеме около 50 минути при 200C.

Оставете гоя да изстине и разбийте  в кухненски робот с останалите съставки, докато получите гладка консистенция без бучки.

След това пригответе тава, покрита с хартия за печене. Изсипете сместа, като по желание добавите парченца шоколад (нека да е с възможно най-високо съдържание на какао и без захар). Печете десерта 45-50 минути на 200 градуса. Браунито трябва да се охлади преди консумация.

шоколадово брауни с тиква

Снимка: Pinterest

След това го нарежете на порционни квадратчета.

брауни от тиква

Снимка: Pinterest

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft