Облачен омлет без фурна и брашно-Бързо се прави с една добавена съставка, с която остава пухкав

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Облачен омлет без фурна и брашно-Бързо се прави с една добавена съставка, с която остава пухкав
Облачен омлет без фурна и брашно-Бързо се прави с една добавена съставка, с която остава пухкав
4333
Облачен омлет без фурна и брашно-Бързо се прави с една добавена съставка, с която остава пухкав
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Наистина ли имате нужда от специални трикове, за да приготвите омлет? В края на краищата изглежда толкова просто - счупете яйцата, добавете млякото, разбийте и запържете. Но, както се оказа, има няколко тънкости, които правят омлета пухкав, ефирен и много вкусен.

Точка № 1: Измерваме млякото с черупката.

Основната тайна на успешния омлет е правилното съотношение на яйца и мляко.

Опитните готвачи съветват да вземете 50 ml мляко или 1,5 супени лъжици на яйце. Но яйцата се предлагат в различни размери и това е важно да се има предвид. Най-лесният начин да избегнете грешки с пропорциите е да използвате яйчена черупка. Налейте мляко в половината черупка - това е идеалното количество за едно яйце.

Точка 2: Нишесте вместо брашно

Някои смятат, че добавянето на брашно прави омлета по-тежък. За да остане лек и ефирен, заменете брашното с нишесте. Задържа добре съставките и не прави омлета плътен. Щипка нишесте е достатъчна за 2 средни яйца. За омлет от 3 яйца добавете 0,5 чаена лъжичка нишесте.

Съвет #3: Използвайте вилица, а не бъркалка.

Много хора погрешно вярват, че омлетът трябва да бъде разбит, но това не е вярно. Омлетната смес трябва само леко да се разклати с вилица. При този метод омлетът се надига в тигана и не се утаява след охлаждане. За по-крехък омлет можете да разредите млякото с вода в съотношение 1:1.

Съвет #4: Покрийте с капак

За пухкав омлет покрийте тигана с капак. Загрейте тигана на силен огън, изсипете яйчената смес и веднага покрийте с капак. Гответе на слаб огън, така че омлетът да къкри бавно, а не да се пържи. Благодарение на нишестето, омлетът няма да се утаи и ще се окаже лек и ефирен.

 

Допълнителен съвет

Когато долната част на омлета е изпечена и горната е твърда, прегънете омлета наполовина с шпатула. Това ще придаде красив вид на ястието и ще му позволи да се запече от двете страни, докато остане крехко отвътре.

Този омлет, напомнящ на суфле, се нарича пуларден омлет. Опитайте да добавите настъргано сирене, нарязани билки или парче масло в средата за повече ситост.

Добър апетит!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft