500 грама бутер тесто
150-200 грама кайма
1 яйце
1 малка глава кромид лук
черен пипер и сол на вкус
2 супени лъжици олио
Лукът се нарязва на ситно, прибавя се към каймата заедно с останалите продукти (без тестото) и се омесва смес като за кюфтета (от яйцето се използва само белтъкът). От сместа се оформят топчетата като за супа. От жълтъка, малко вода, олио и сол се приготвя смес за намазване на тестото.
Предварително размразеното тестото (за предпочитане е тестото да се размразява бавно в хладилник) се разгъва и нарязва на квадрати с големина, съобразена с тази на топчетата. Върху всяко квадратче се поставя топче и се увива добре в тестото. Готовите тестени топчета се подреждат върху навлажнена тава, така че слепването да остане от долната страна, към тавата. След като всички топчета се подредят в тавата, се намазват с жълтъчената смес. Пекат се в загрята фурна на умерена температура.