Облизах си пръстите даже, като правени в заведение, а са си напълно домашни. Тази рецепта е върхът направо!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Облизах си пръстите даже, като правени в заведение, а са си напълно домашни. Тази рецепта е върхът направо!
Облизах си пръстите даже, като правени в заведение, а са си напълно домашни. Тази рецепта е...
57654
Облизах си пръстите даже, като правени в заведение, а са си напълно домашни. Тази рецепта е върхът направо!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези панирани жулиени стават много вкусни и са толкова лесни

Предлагаме ви рецептата за панирани жулиени с чеснов сос , които стават идеално мезе. И то само за 30 минути.

Всеки ще се справи с тях, дори и най-неопитната домакиня.

 

Чудно вкусни стават тези панирани жулиени с чеснов сос

Трябват ни един килограм пилешко филе, 200 грама брашно, четири яйца, сол на вкус, 50 грама сусам, галета, 200 грама майонеза, три лъжици кисело мляко, четири-пет скилидки чесън.

Първо е необходимо да си нарежем на ивички пилешкото филе . След това взимаме така наречените жулиени и ги овалваме в брашното, а после ги потапяме в разбитите яйца.

 

Накрая ги овалваме и в сусама или галетата. Може и даже е препоръчително после да ги поставим във фризера за около десетина минутки, за да стегнат.

След като ги извадим от фризера, ги поставяме в тигана, за да се запържат до онзи апетитен златист цвят. Отцеждаме ги задължително върху една салфетка, за да им се отнеме излишната мазнина.

 

Счукваме после чесъна и го добавяме към вече разбърканите кисело мляко и майонеза. Жулиените ги сервираме поляти със соса, но може и той да се поднесе отделно в една малка купичка.

Сервираме вкусотиите с гарнитура по свое си желание. Даже и само така да ги хапваме обаче, да знаете, че са страшно вкусни и няма да усетите липсата на още нещо към тях.

С тези жулиени с чеснов сос може прекрасно да нагостите домочадието си, още повече, че се правят много лесно. Готови са само за 30 минутки, заедно с приготвянето.

Пожелаваме ви да си ги хапнете с огромен кеф и да ви е много сладко на всички!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft