• В тавата за печене се изсипват сурови ядки от съответния вид на равен пласт с дебелина около два-три сантиметра.
• Пластът ядки не бива да е много дебел, нито много тънък с празни пространства, тъй като ядките няма да се изпекат равномерно.
• Ядките се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса като се разбъркват на всеки две- три минути, за да се изпекат равномерно.
• След около двадесет минути започнете да проверявате на всяко разбъркване, дали ядките са готови, като разчупвате по две-три ядки.
• Когато ядките започнат да си променят леко цвета отвътре ги залейте с хубаво намокрена захар при постоянно разбъркване.
При необходимост допечете ядките още две-три минути за да полепне хубаво захарта и да започне леко да се карамелизира. Въпрос на вкус е колко да печете ядките, но не прекалявайте.