Обожавам го! Откакто опростих рецептата, го ядем на поразия! Разбърквам, бухвам това-онова, пека...
2 Декември 2016
36961
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Вероятно няма човек, който да не го обича - пухкав омлет с румена коричка . Ако досега сте го правили на тиган , време е да опитате нещо ново: омлет на фурна . Става бързо, а може да нахрани цялото семейство, без да пържите и да чакате да стане всеки омлет поотделно.
Непременно опитайте:
Съставки:
10 яйца
1/2 л прясно мляко
3/4 ч.л. сол
70 гр. масло
черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Добавете яйцата в млякото. Поръсете със сол и черен пипер. Разбийте с вилица хубаво сместа.
- Вземете форма с високи страни, тъй като омлетът ще се надуе. Намажете я с 10 г масло. Изсипете яйчената смес вътре.
- Пъхнете формата във фурната, предварително загрята на 200 градуса. След половин час ще имате перфектния омлет! Основното нещо е да не отваряте вратата на фурната през първите 15 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари