Обожавам да изненадвам гостите си с това изкушение, а те да ми искат ли искат рецептата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Обожавам да изненадвам гостите си с това изкушение, а те да ми искат ли искат рецептата
Обожавам да изненадвам гостите си с това изкушение, а те да ми искат ли искат рецептата
25876
Обожавам да изненадвам гостите си с това изкушение, а те да ми искат ли искат рецептата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Шоколадов ганаш и сладък крем от лайм между пластове от шоколадови блатове – невероятно вкусна комбинация! 

Продукти за тортата

За блатове те:

Яйца – 5 броя

Брашно – 100 грама

Какао на прах – 30 грама

Масло – 50 грама

Прясно мляко – 50 мл

Захар – 140 грама

Сол – 1 щипка

 

За шоколадовия ганаш:

Прясно мляко – 125 мл

Мед – 1 супена лъжица

Черен шоколад (50% какао и повече) – 220 грама

Масло – 1 супена лъжица

 

За крема:

Лайм (ще ви трябва 170 мл сок) – 6 броя

Желатин – 7 листа

Кисело мляко – 500 мл

Пудра захар – 150 грама

Сметана – 150 мл

 

Как да си я приготвите:

Включете фурната да загрява на 175 градуса. Покрийте форма с хартия за печене, намажете стените.

Маслото се разтопява в малко топло мляко.

Брашното и какаото се смесват. Разбийте яйцата със захарта и с щипка сол на пяна, добавете млякото, брашното и какаото и разбъркайте добре с миксер. Изсипете сместа в подготвената форма и печете в продължение на 30 минути.

Готовият блат се оставя да се охлади напълно и се нарязва на 3 отделни блата.

За крема: Накиснете желатина в студена вода за 10 минути. Настържете кората от 2 лайма, изстискайте 170 мл сок и добавете пудрата захар.

Отцедете желатина, добавете няколко супени лъжици сок от лайм и леко затопете, за да се разтвори напълно желатина. Смесват се разтвореният желатин, сокът от лайм и киселото мляко. Сложете в хладилника за 20 минути. Разбийте сметаната и я смесете с останалите продукти. Кремът трябва да започене да се сгъстява.

 

За ганаша: Сварете прясното мляко и добавете към него меда, свалете от огъня и изсипете нарязания на ситно шоколад и маслото. Разбърквайте непрекъснато около 5 минути.

Сглобяване на тортата: Закрепете тортата във форма с махащо се дъно. Сложете първия блат, след това изсипете около 5-6 супени лъжици ганаш и загладете. Сложете слой от 1/3 от крема.

Следващата стъпка: втори блат, ганаш, крем, трети блат, ганаш, крем.

Оставете атрактивната торта най-малко 4 часа в хладилник, за да се втвърди.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft