Обожавам хрупкавата му коричка, а отвътре е мек и пухкав. Невероятно вкусен и лесен плодов сладкиш - става с всякакви плодове:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Обожавам хрупкавата му коричка, а отвътре е мек и пухкав. Невероятно вкусен и лесен плодов сладкиш - става с всякакви плодове:
Обожавам хрупкавата му коричка, а отвътре е мек и пухкав. Невероятно вкусен и лесен плодов...
4248
Обожавам хрупкавата му коричка, а отвътре е мек и пухкав. Невероятно вкусен и лесен плодов сладкиш - става с всякакви плодове:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Плодовите сладкиши са истинско съкровище в сладкарството. Сочни, свежи, ароматни - едва ли има човек, който да не пожелае парченце.

Днешният сладкиш е от най-сочните и ароматни - лесен плодов сладкиш с хрупкава захарна коричка . Няма човек, който да му устои, съвсем сериозно! Ето и рецептата за това вкусно удоволствие с плодове:

Плодов сладкиш с хрупкава захарна коричка

Продукти:

4-5 бр.малки ябълки

5-6 бр.кайсии

За тестото:

125 мл кисело мляко

2 яйца (по-малки)

195 гр.брашно

100 гр.захар

150 гр.меко масло или маргарин

1 ч.л.бакпулвер

За поръсване:

2-3 с.л.захар

1 с.л.канела

Приготвяне:

Почистете ябълките от обелката и сърцевината, след което ги нарежете на малки кубчета, заедно с кайсиите. Объркайте добре

За тестото: разбийте яйцата с миксер, като постепенно добавяте захарта. Щом се разтопи захарта, прибавете размекнатото масло и отново разбийте. Добавете постепенно киселото мляко, а накрая - брашното, смесено с бакпулвера. Трябва да се получи пухкава смес.

плодов сладкиш

Изсипете половината от сместа в намазнена тавичка/форма за печене. Отгоре разпределете равномерно плодовете (не трябва да прекалявате с тях, за да не вкарате прекалено много влага в сладкиша). Може да използвате плодове и по ваш вкус - става чудесно със сливи, круши, горски плодове и пр. Върху слоя плодове изсипете останалото тесто и загладете. Отгоре поръсете равномерно със сместа от канела и захар, и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна.

канелена коричка

Печете сладкиша до готовност и хрупкава коричка.

плодов сладкиш с хрупкава коричка

Охладете го добре, преди да нарежете и сервирате. Идеален е с топка сладолед!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft