Обожавам чушки, а така приготвени са ми любими, през ден- два задължително си правя

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Обожавам чушки, а така приготвени са ми любими, през ден- два задължително си правя
Обожавам чушки, а така приготвени са ми любими, през ден- два задължително си правя
62123
Обожавам чушки, а така приготвени са ми любими, през ден- два задължително си правя
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Чушки по панагюрски – една много лесна, бърза и невероятно вкусна рецепта

Ако сега не се възползваме от наличието на зеленчуци, кога ще е?! Поради това ще оставим за малко настрани рецептите с месо и месни продукти, за да споделим една от любимите си рецепти – за супер вкусните чушки по панагюрски.

Хубавото при тях е, че се приготвят лесно и бързо, а са толкоз вкусни и такава отлична разядка, че в никакъв случай не забравяйте да си осигурите малко качествена ракийка или узо към тях.

 

Бързи и много вкусни чушки по панагюрски

Продуктите, които ви трябват за това апетитнопредястие са следните – осем печени и обелени чушки, около 4-5 лъжици полезен зехтин, 200 грама кисело мляко, две лъжици брашно, половин връзка пресен магданоз, сол на вкус и черен пипер също на вкус.

И така, започваме приготвянето на нашите вкусни чушки по панагюрски като първо нарязваме всичките осем чушки по дължина, така че да се получат почти равни ивички. Зехтинът се сгорещява в тигана предварително и когато видим, че вече е започнал да цвърчи, поставяме лентичките от чушки в него, за да се запържат.

Малко след като сме ги метнали в тигана, добавяме към тях и брашното.

Внимаваме и гледаме да не пропуснем момента, в който те са се запекли до златист цвят и тогава слагаме вътре и киселото мляко.

Посоляваме на вкус, а после оставяме да се задуши ястието за не повече от десетина минути, или поне 6-7 минутки. Сваляме от котлона вкусните си чушки по панагюрски и накрая ги поръсваме с пресния и ситно нарязан магданоз, плюс черния пипер.

Трябва да уточним, че който обича чесън, преспокойно бихте могли да си овкуси апетитните чушки по панагюрски и с 1-2 скилидки ситно нарязан чесън, а вкусът на ястието ще стане още по-неустоимо. Да ви е сладко и наздраве!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft