Обожаваме сармички, но рядко имам време. Намерих му цаката: вместо да си играя, бухам всичко на...
17 Ноември 2016
114552
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Този пай със зеле и мляно месо има вкус на сармички, но приготвянето му отнема много по-малко време. Резултатът е много сочно и нежно ястие, което се топи в устата.
Съставки:
1 зелка
600 гр. свинска кайма
300 гр.
домати
200 мл зеленчуков бульон
50 гр. ориз
1 глава лук
1 с.л. целина
2 скилидки чесън
зелени подправки на вкус
сол , черен пипер , кимион - на вкус
Приготвяне:
- Залейте с вряла вода доматите, отстранете кожана и фино ги нарежете. Нарежете на кубчета лука, целината. Чесъна намачкайте през преса.
- Смесете каймата с измития ориз, добавете подправките, зеленчуците, налейте 100 мл бульон и сол. Разбъркайте добре и пъхнете в хладилника за 20-30 минути.
- През това време отделете листата на зелето, като ги сварите в подсолена вода, докато омекне, след което нарежете на ивици.
- Покрийте разглобяаема форма първо с фолио, след това - с хартия за печене, оформяйки борд.
- Покрийте формата, включително борда, с половината от листата, сложете отгоре половината от месото. Повторете слоевете, като последният трябва да бъде от зеле.
- Всеки слой от месо заливайте с останалия бульон.
- Покрийте пая с фолио и пъхнете във фурната, предварително загрята на 190 градуса в продължение на 50 минути.
- Извадете, поръсете с настърган кашкавал и печете още 10 минути. След това украсете с много зеленина и поднесете ястието горещо.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари