
На дъното на тавата за печене поставете нарязаните ядки и ги разпределете равномерно. Поръсете ги с една супена лъжица захар. Върху орехите подредете нарязаните ябълки (нарежете ги на лентички).Покрийте съда с фолио за печене и печете 15 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Докато основата се пече, разбийте тестото от яйцата, брашното, 1 супена лъжица захар и половин пакетче бакпулвер (половин чаена лъжичка). Извадете ябълките от фурната, поръсете с канела и върху тях излейте приготвената смес за тестото. Печете 20 минути на 200 градуса.
Извадете сладкиша от фурната и покрийте с тавичка, малко по-голяма от тази, в която е печен сладкишът, след което рязко обърнете, така че тестото да дойде на дъното, а ябълките и орехите - на върха на сладкиша. Ако се случи орехите малко да залепнат на дъното, съберете ги с лъжица и ги разпределете върху сладкиша.
Оставете да се охлади, след което намажете с разбитата сметана.
Сладкишът е най-вкусен, след като добре се охлади.