Обърнат сладкиш

вход през zajenata.bg
Обърнат сладкиш
admin
Добавена от: admin
22792
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Това са продуктите за малък съд за печене (20 X 30 см):

100 гр. ситно смлени орехи / други ядки
2 средно големи ябълки
2 супени лъжици захар (една за тестото и една за поръсване на ябълките)
2 яйца
2 супени лъжици брашно
малко канела
½ бакпулвер
1 пакетче сметана

На дъното на тавата за печене поставете нарязаните ядки и ги разпределете равномерно. Поръсете ги с една супена лъжица захар. Върху орехите подредете нарязаните ябълки (нарежете ги на лентички).Покрийте съда с фолио за печене и печете 15 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса. 
Докато основата се пече, разбийте тестото от яйцата, брашното, 1 супена лъжица захар и половин пакетче бакпулвер (половин чаена лъжичка). Извадете ябълките от фурната, поръсете с канела и върху тях излейте приготвената смес за тестото. Печете 20 минути на 200 градуса. 
Извадете сладкиша от фурната и покрийте с тавичка, малко по-голяма от тази, в която е печен сладкишът, след което рязко обърнете, така че тестото да дойде на дъното, а ябълките и орехите - на върха на сладкиша. Ако се случи орехите малко да залепнат на дъното, съберете ги с лъжица и ги разпределете върху сладкиша. 
Оставете да се охлади, след което намажете с разбитата сметана. 
Сладкишът е най-вкусен, след като добре се охлади.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft