Размекнатия маргарин разпределете равномерно на дъното на тавата (21 х 36 см).
В купа смесете смлените ядки, смлените бисквити, 70 гр. захар и стафидите. Тази смес разпределете над маргарина.
Ябълките измийте хубаво, обелете ги и ги настържете на едрата страна на рендето. Изцедете излишния сок, който ще пуснат, и ги разпределете върху бисквитената смес в тавата.
Отделно разбийте жълтъците със захарта, добавете водата и разбийте за кратко. Накрая добавете брашното с бакпулвера в него. Разбийте хубаво, докато получите хомогенна смес.
Сместа изсипете върху ябълките. Сложете сладкиша да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 минути.
Изпечения сладкиш извадете от фурната и с остър нож леко отделете краищата му от стените на тавата. Обърнете сладкиша върху голяма чиния за сервиране.
Сложете белтъците в купа и добавете щипка сол. Сложете ги да се варят на водна баня върху друг съд с вряща вода, като постоянно биете с миксер - първо на умерена скорост. Когато белтъците станат на пяна, постепенно започнете да добавяте захарта и бийте на по-висока скорост на миксера. Ще ви отнеме 15-20 минути непрекъснато биене, докато получите гъста глазура.
Разпределете глазурата върху сладкиша и го нарежете на кубчета.
Може да украсите с настърган шоколад или ядки - по желание.