Обяд 3 в 1 – от хляба до месото всичко се приготвя едновременно! Рецепта за чиста десятка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Обяд 3 в 1 – от хляба до месото всичко се приготвя едновременно! Рецепта за чиста десятка:
Обяд 3 в 1 – от хляба до месото всичко се приготвя едновременно! Рецепта за чиста десятка:
1932
Обяд 3 в 1 – от хляба до месото всичко се приготвя едновременно! Рецепта за чиста десятка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако не знаете какво да сготвите за обяд, ето една страхотна идея от нашата скъпа читателка Фатме Сюлейман, която тя сподели в групата за рецепти на "За Жената". Нейната рецепта включва всички елементи на обяда - от хляба до зеленчуците и месото, презентирани по невероятно идеен начин.

Най-хубавото е, че всичко се приготвя едновременно и така пестите ценно време. Ето необходимите продукти за Обяд 3 в 1 :

Обяд 3 в 1

Продукти:

  • 1 чаша кисело мляко
  • 1 чаша хладка вода
  • 1 яйце (+1 яйце за мазане)
  • 50 г масло/маргарин
  • ½ чаша олио
  • 1 чаена лъжичка захар
  • 2 чаени лъжички сол
  • 2 чаени лъжички суха мая
  • 1 бакпулвер
  • брашно според нуждите (за омесване меко, около 6 чаши)

За гювеча:

  • 1 голяма консерва гювеч (може и от буркан)
  • 600 гр. пилешко бяло месо
  • 1 глава лук

За праза:

  • 1-2 големи стръка праз
  • 1 люта чушка
  • 180 гр. заквасена сметана

Приготвяне:

В по-дълбок съд сложете по една чаша хладка вода и кисело мляко със стайна температура, едно яйце, 50 г разтопено масло, половин чаша олио, една чаена чаша захар, две чаени лъжички сол. Сместа се разбърква.

След това добавете 2 супени лъжици суха мая (една торбичка) и едно пакетче бакпулвер. След това постепенно се добавя брашното (аз използвах половината бяло и половината пълнозърнесто).

Брашното не съм го мерила, но се добавя постепенно, докато се получи хубаво гладко и меко тесто, съвсем леко лепнещо.

Тестото се оставя да втаса. След това се омесва и се разделя на 12 топки или колкото желаете. Питките се оформят и се подреждат в леко намазнена тава. Похлупват се и се оставят да втасат, за да пораснат, след което се намазват с разбито яйце. Отгоре поръсете със сусам. Оставете между питките разстояние (както е на снимката), където да сложите сготвените предварително праз и гювеч.

За гювеча: запържете ситно нарязания лук и нарязаното бяло месо, след което добавете една консерва гювеч. Варете, докато се изпари излишната течност.

За праза: 1-2 наситнени стръка праз се запържват с една люта чушка, след което се добавя около 180 г заквасена сметана.

питки с гювеч

Напълнете празнините в тавата с гювеч и задушен праз, след което изпечете ястието в добре загрята фурна на 200 градуса, като щом питките се запекат отгоре, се покриват с фолио, за да не загорят. Пече се общо около 30-35 минути в зависимост от фурната.

питки с праз и гювеч

обяд 3 в 1

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft