Една от любимите комбинации на българина е пиле с картофи - сигурно и вие редовно го приготвяте у дома. Но днес ви предлагаме една нова рецепта за пилешки бутчета с картофи , която задължително трябва да опитате! Получава се голяма вкусотия - пухкаво картофено пюре с добре препечени бутчета.
Пилешки бутчета с картофено пюре
Продукти:
700 г пилешко (бутчета, крилца) + -
1 глава лук
700 г картофи
2 яйца
200 мл прясно мляко
100 мл заквасена сметана
100 мл кисело мляко
200 г брашно
100 мл олио
Сол, черен пипер, смес от подправки
Бакпулвер на върха на ножа
Приготвяне:
Запържете пилето за кратко в тиган до златисто-кафяво от всички страни. Подправете на вкус (сол, черен пипер, смес от подправки). Настържете обелените картофи, добавете разбитите яйца, млякото, заквасената сметана, киселото мляко, ситно нарязания чесън, олиото, брашното и бакпулвера.
Подправки: сол, черен пипер, сушен зеленчуков микс. Всичко се смесва добре, след което се прехвърля в огнеупорен съд или форма, предварително намазана с масло или олио. Върху картофената смес подредете пилешките бутчета (може и крилца).
Печете на 190 градуса за около 50 минути. Сервирайте със салата.