Обяд по немски: Месо, зеленчуци, сос от горчица - здраво хапване, готово за нула време!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Обяд по немски: Месо, зеленчуци, сос от горчица - здраво хапване, готово за нула време!
Обяд по немски: Месо, зеленчуци, сос от горчица - здраво хапване, готово за нула време!
6976
Обяд по немски: Месо, зеленчуци, сос от горчица - здраво хапване, готово за нула време!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Дядо ми от Германия винаги ядеше домашно приготвена храна, която приготвяше сам през цялото време. Ядеше много плодове и зеленчуци, а за обяд винаги приготвяше месо и този обяд му беше любим. Имам рецептата записана в тетрадката с рецепти, като подарък от него, но вече я знам наизуст, защото често я приготвям и е много вкусна.

Обядът с месо винаги е засищащ, затова много хора го предпочитат, за да си набавят необходимите хранителни стойности. В комбинация със зеленчуци и особено когато е подправено и изпечено, месото е удоволствие за хапване. По-долу прочетете немската рецепта за вкусен и здравословен обяд . Ето какво ви трябва:

Обяд по немски

Продукти: 

5 долни пилешки бутчета

2 супени лъжици олио

малко сол, черен пипер, подправки като риган например

30 г масло

1 средно голяма глава лук

3 моркова

4-5 картофа

4 скилидки чесън (или повече, на вкус)

шепа магданоз

За соса: 

90 мл мед

3 супени лъжици соев сос

100 мл доматен сос или доматено пюре

4-5 супени лъжици горчица

2 супени лъжици лимонов сок

Приготвяне: 

Бутчетата трябва да са с кости, ако са влажни, се избърсват със салфетка и се овкусяват със сол, черен пипер и риган на вкус. В тиган на котлона, включен на средна температура, сложете да се разтопи кубче масло, след което в него запържете пилешкото месо от двете страни, докато хване хубава коричка.

пържени бутчета

Когато месото стане златисто-кафяво, извадете го от тигана и добавете още малко олио, ако цялото е попило в месото. След това нарежете на ситно 1 глава лук и я запържвете в загрятото олио на умерена температура, като разбърквате от време на време.

Междувременно нарежете моркова на много ситно, а ако ви е по-лесно може и да го настържете. Измийте няколко пъти картофите под вода, след което ги обелете и нарежете на по-малки кубчета. Когато лукът стане стъклен и омекне, добавете нарязания на ситно морков, а след това и картофите. Добавете малко сол на вкус.

нарязани картофи

Пържете около 8 минути на среден огън, като разбърквате от време на време на всеки 2 минути или според нуждите. Скилидките чесън нарежете на тънки листенца, малки кубчета или ги прекарайте през преса. След като изтече времето, ги добавете в тигана и ги оставете да се запържат още малко и да пуснат прекрасния си аромат.

картофи с моркови

Преди края нарежете на ситно шепа магданоз и го добавете към запържените зеленчуци. Разбъркайте и смесете съставките, след което ги прехвърлете в тава за печене и подредете месото отгоре. Междувременно пригответе соса, който придава особена сочност на целия обяд.

ЗА СОСА: В тигана, в който сте запържили зеленчуците, добавете 90 г мед и изчакайте бавно да се разтопи. Когато медът се разтвори, добавете 3 супени лъжици соев сос и веднага след това 100 мл доматен сос или доматено пюре. Добавете 4-5 супени лъжици горчица. Запържете соса докато заври и след това оставете за още 2 минути.

доматен сос в тиган

Накрая добавете 2 супени лъжици лимонов сок и разбъркайте. Месото се залива с готовия сос и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 25-35 минути. Докато пилешките бутчета и зеленчуците се пекат, пригответе вкусна салата.

обяд по немски

Поднесете месото със свежата салата и се насладете на прекрасния вкус на това ястие.

обяд по немски рецепта

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft