Тази пушена супа се изяжда от раз, толкова вкусна става
Предлагаме ви рецептата за пушена супа. Не, не се учудвайте на името й.
Така се прави чудната пушена супа – пръстите ще си оближете и после ще питате за още
Трябват ни две пушени пилешки бутчета, една глава лук, една-две лъжици олио, 150 грама гъби, една лъжичка с червен пипер, една лъжица брашно, четири-пет картофа, два-три моркова, една лъжица оцет, 150 грама течна сметана, магданоз, сол на вкус.
Първо трябва да си задушим в нагорещеното олио нарязаните гъби, лука, морковите и пилешкото месо, което сме накъсали на парченца по наш вкус.
След това добавяме към тях брашното, заедно с червения пипер и солта на вкус. Поливаме отгоре и с четири чаши вода, най-добре тя да е топла, а не студена.
Щом видим, че супата започне да завира, прибавяме към нея в тенджерата и нарязаните картофи. След което оставяме да ври, но сега на тих огън. А преди да се свали от котлона, се налива сметаната на тънка струя.
Готовата вече пушена супа се поднася поръсена със ситно нарязан магданоз. Става вкусотия – топла, ароматна и апетитна, че чак дрънка. Много ще ви допадне, сигурни сме в това.
Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!