Овесени питчици
16 Февруари 2012
19095
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Маята се разтваря в топла вода. Добавят се мед, сол, разтопено масло, овесени ядки, сусам и пресован чесън.
Добавя се с пресято брашно и се замесва с еластично тесто. Покрива се и се оставя да втаса на топло място (30-40м), докато се увеличи два пъти обемът му. Оформят се питки и се нареждат в тава за печене. Оставят се още 15 минути. Отгоре се намазват с жълтък разбит с вода (1 жълтък с 2 с.л. вода). Поръсват се със сусам или ленено семе по желание. Фурната се загрява на 220 градуса. Питките се пекат 10-15 минути до готовност.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари