4 с. л. масло
1 ч. ч. захар
3/4 ч. ч. прясно изцеден ябълков сок
2 ч. л. канела на прах
1/3 ч. ч. овесени ядки
още малко овесени ядки за поръсване
2 яйца
половин средно голяма ябълка, нарязана на малки парчета
1 ч. лъжица бакпулвер
1 чаша брашно
½ ч/ чаша смес от канела и захар
филирани бадеми (около 50 грама)
Фурната се загрява на 190 градуса. През това време се приготвя тестото: в подходящ съд се разбиват с миксер маслото и захарта, докато се получи крем. Добавят се ябълковият сок, канелата и овесените ядки. Когато се усвоят те, се добавят едно по едно яйцата, а след това и нарязаната предварително половин ябълка.
Брашното се смесва с бакпулвера и се изсипва в сместа с ябълките. Обърква се много добре.
Сместа се изсипва във предварително намазнена форма и се поръсваш с малкото количество миск от канела и захар, а накрая и с малко от овесените ядки и филираните бадеми.
Пече се около 40 минути.