Овнешка чорба по пастирски
18 Август 2012
9847
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
700 г овнешко месо (обезкостено)
2-3 глави лук
1-2 с.л. доматено пюре
4-5 картофа
2 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 с.л. брашно
3-4 скилидки чесън
оцет
олио
черен пипер
Задушете дребно нарязания лук в малко мазнина. След това добавете доматеното пюре и червения пипер, залейте ги с бульон или вода и пуснете нарязаното на парченца месо. Оставете сместа да ври на тих огън до омекването на месото. Прибавете нарязаните на кубчета картофи и посолете на вкус. Накрая застройте чорбата с разбитите с млякото яйца.
Поднесете я овкусена с оцет и чесън и по желание - с нарязан магданоз.
По желание може да пропуснете застройката на супата и да я поднесете само с магданоз и чесън!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари