1 кг овнешко месо
1-2 глави лук
1/2 глава целина
1-2 моркова
1/2 ч.ч. олио
4 с.л. брашно
2-3 корена от магданоз
10-15 зърна черен пипер
1-2 дафинови листа
лимон
Сварете в подсолена вода лука, корените от магданоз, целината, морковите, дафиновия лист, черния пипер и сол на вкус. Пуснете в получения бульон нарязаното на дребни парчета овнешко и го оставете да поври. След това го извадете и прецедете, бульона. Отделно запържете брашното в олио до златисто оцветяване и го залейте с бульона, така че да се получи не много гъст сос. Добавете отново месото и няколко парченца от лимона. Доварете ястието на тих огън още около 10-15 мин.
Може преди сервиране да добавите зеленчуците от варенето и да поръсите със ситно нарязан магданоз.