Овнешко соте
22 Декември 2011
1511
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
800 г овнешко месо
4 стръкчета магданоз
1 супена лъжица оцет
2 супени лъжици зехтин или олио
20 г краве масло
смляна мащерка
сол и черен пипер на вкус
Време: 30 минути
Месото се нарязва на хапки, поръсва се с мащерката и се запържва в сгорещената мазнина (зехтина или олиото и маслото) 8 минути, като се обръща 2-3 пъти с дървена лопатка.
След третата минута се посолява и поръсва с черен пипер.
Изпърженото месо се залива с оцета и се разбърква.
Изсипва се в затоплено плато или чинии за сервиране, поръсва се със ситно нарязания магданоз и се сервира веднага.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари