Овнешко соте

вход през zajenata.bg
Овнешко соте
admin
Добавена от: admin
1511
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

800 г овнешко месо
4 стръкчета магданоз
1 супена лъжица оцет
2 супени лъжици зехтин или олио
20 г краве масло
смляна мащерка
сол и черен пипер на вкус

Време: 30 минути

Месото се нарязва на хапки, поръсва се с мащерката и се запържва в сгорещената мазнина (зехтина или олиото и маслото) 8 минути, като се обръща 2-3 пъти с дървена лопатка.
След третата минута се посолява и поръсва с черен пипер.
Изпърженото месо се залива с оцета и се разбърква.
Изсипва се в затоплено плато или чинии за сервиране, поръсва се със ситно нарязания магданоз и се сервира веднага.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft