Овчарски кебап
10 Януари 2014
50981
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Месото се измива, почиства от тлъстините и се нарязва на кубчета. Запържва се в тенджера с олио, така че да се позачерви и да пусне сока си. Добавят се нарязаните ситно лук и чесън, а след това - брашното. Бърка се непрекъснато, за да не загори брашното. Щом брашното покафенее, се добавя студена вода на око, така че да покрие зеленчуците и месото. Тенджерата се похлупва и се оставя да ври на тих огън, докато месото се свари напълно. Щом е готово, се добавят нарязаните морков и картоф, а след това - грахът. Ако е необходимо, се долива още малко вода, и ястието се оставя да ври до готовност.
Щом е готов, кебапът се прехвърля в тавичка и се запича на 180 градуса, като се овкусява със сол, черен пипер и мащерка.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари