1 пушен свински бут
1 малка кисела зелка
300 гр. ориз
2 глави лук
200-300 мл доматен сос (домашен)
2 супени лъжици лютивка или лют доматен сос
1 малка лъжица риган
50 мл олио
2-3 супени лъжици червен пипер
1. Махнете кожата на бута и го поставете заедно със ситно нарязаното зеле в тенджера под налягане. Варете, докато месото не са отдели от костта.
2. Нарежете лука на ситно и го запържете с малко олио, докато стане стъклен на цвят, след което добавете към него ориза, запържете и него, и накрая прибавете доматения сос, ригана и двете лъжици лют сос.
3. Изстиналото месо накъсайте на малки парчета, поставете го в глинен гювеч, добавете сместа с ориза, киселото зеле, червения пипер, ситно нарязана люта чушка, малко подправки и смлян черен пипер.
4. Налейте в гювеча малко вода (около 500 мл) и го поставете във фурната на 250 градуса за 15 мин., а след това намалете фурната на 150 градуса и печете още 1 час и 45 мин.