Огнен гювеч

вход през zajenata.bg
Огнен гювеч
admin
Добавена от: admin
28812
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пушен свински бут
1 малка кисела зелка
300 гр. ориз
2 глави лук
200-300 мл. доматен сок (домашен)
2 супени лъжици пюре от патладжан (люто)
1 ч.л. риган
50 мл. олио
2-3 супени лъжици червен пипер

Отстранява се кожата от бута, слага се заедно със ситно надробеното зеле в тенджера (може и под налягане) и се вари, докато месото започне да се отделя от костта. 
Лукът се нарязва ситно и се запържва с малко олио, докато стане прозрачен. Добавя се и оризът и щом се запържи, се добавя соса от домати, риганът и патладжаненото пюре. 
Изстиналото месо се накъсва на малки парчета, слага се в глинен гювеч, добавя се сместа с ориза, киселото зеле, овкусява се с червения пипер, ситно нарязана люта чушка, малко подправки и млян черен пипер. 
В гювеча се долива малко вода (около 500 мл.) и се слага във фурната на 250 градуса за 15 мин., а след това фурната се намалява на 150 градуса и ястието се пече още 1 час и 45 мин. 
 

Забележка: гювечът пие много червено вино! :)
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft