500 мл пълномаслено прясно мляко
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
1 дафинов лист
6 зрънца черен пипер
500 гр. пролетни зеленчуци (спанак, лапад и пр.)
60 гр. орех (половинки)
25 гр. масло
25 гр. брашно
100 гр. настъргано сирене Пармезан
Сложете лука, набоден със скилидките чесън, дафиновия лист и черния пипер в прясното мляко, оставете да заври и оставете в покой за поне 15 минути, за да поеме ароматите. Почистете зелениите от дръжките, нарежете на широки ивици и потопете в голяма тенджера с вряща вода, оставете за 30 секунди, след което извадете и отцедете. Запечете ореховите половинки на сух тиган, докато замиришат приятно и се загреят.
Загрейте фурната на 180°C.
Пригответе сос, като разтопите маслото, добавите вътре брашното и го запържите при непрекъснато бъркане за 3-4 минути, докато стане бледо кафеникаво на цвят. Налейте вътре прецеденото топло мляко и разбъркайте, докато сосът се сгъсти на среден огън. Оставете да покъкри за 15-тина минути, като бъркате от време на време. Прибавете орехите и половината Пармезан и подправете на вкус. Поставете отцедените зеленчуци в средна форма за огретен или тавичка, налейте отгоре соса и покрийте с останалия Пармезан. Запечете в загрятата фурна за около 35 минути, докато сосът започне да пуска мехурчета, а коричката стане златиста.