Огретен от пролетни зеленчуци

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Огретен от пролетни зеленчуци
Огретен от пролетни зеленчуци
admin
Добавена от: admin
19076
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 мл пълномаслено прясно мляко
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
1 дафинов лист
6 зрънца черен пипер
500 гр. пролетни зеленчуци (спанак, лапад и пр.)
60 гр. орех (половинки)
25 гр. масло
25 гр. брашно
100 гр. настъргано сирене Пармезан

Сложете лука, набоден със скилидките чесън, дафиновия лист и черния пипер в прясното мляко, оставете да заври и оставете в покой за поне 15 минути, за да поеме ароматите. Почистете зелениите от дръжките, нарежете на широки ивици и потопете в голяма тенджера с вряща вода, оставете за 30 секунди, след което извадете и отцедете. Запечете ореховите половинки на сух тиган, докато замиришат приятно и се загреят.
Загрейте фурната на 180°C.
Пригответе сос, като разтопите маслото, добавите вътре брашното и го запържите при непрекъснато бъркане за 3-4 минути, докато стане бледо кафеникаво на цвят. Налейте вътре прецеденото топло мляко и разбъркайте, докато сосът се сгъсти на среден огън. Оставете да покъкри за 15-тина минути, като бъркате от време на време. Прибавете орехите и половината Пармезан и подправете на вкус. Поставете отцедените зеленчуци в средна форма за огретен или тавичка, налейте отгоре соса и покрийте с останалия Пармезан. Запечете в загрятата фурна за около 35 минути, докато сосът започне да пуска мехурчета, а коричката стане златиста. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft