1 тиква (цигулка)
2 с.л. меко краве масло
200 мл сметана
3 яйца
1 ч.л. канела
100 г настърган кашкавал
сол
черен пипер
индийско орехче
Почистете тиквата от семето и влакната, обелете и нарежете на малки кубчета (без кората теглото трябва да е около 750 грама). Загрейте фурната се на 125 градуса. Наредете парченцата тиква в правоъгълна тавичка (намазана с масло), така че да се застъпват. Разбийте яйцата със сметаната, след което прибавете канелата, сол, черен пипер и индийското орехче. Добавете и почти цялото количество настърган кашкавал и объркайте. С получената смес залейте парченцата тиква и ги пъхнете във фурната за 30 минути. Малко преди края на печенето извадете, поръсете с останалия кашкавал и допечете до приятна червеникава коричка.