Огретен от тиква с кашкавал

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Огретен от тиква с кашкавал
Огретен от тиква с кашкавал
admin
Добавена от: admin
16132
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 тиква (цигулка)
2 с.л. меко кра­ве масло
200 мл сметана
3 яйца
1 ч.л. канела
100 г настърган кашкавал
сол
черен пипер
индийско орехче
 

Почистете тиквата от семето и влакната, обелете и нарежете на малки кубчета (без кората теглото трябва да е около 750 грама). Загрейте фурната се на 125 градуса. Наредете парченцата тиква в правоъгълна тавичка (намазана с масло), така че да се застъпват. Разбийте яйцата със сметаната, след което прибавете канелата, сол, черен пипер и индийското орехче. Добавете и почти цялото количество настърган кашкавал и объркайте. С получената смес залейте парченцата тиква и ги пъхнете във фурната за 30 минути. Малко преди края на печенето извадете, поръсете с останалия кашкавал и допечете до приятна червеникава коричка.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft