прясно зеле - 500 г
картофи - 2-3 бр.
прясно мляко - 0,5 чаена чаша
яйца - 3 бр.
настърган кашкавал - 4 супени лъжици
кромид - 2 глави
краве масло -1 супена лъжица
сол, черен пипер, зелени подправки на вкус
Зелето се почиства от кочана и горните листа и се нарязва на ситно. Лукът също се наситнява и се смесва с нарязаното зеле, след което се овкусява с малко сол и черен пипер. Изсипват се в намазана с масло тавичка. Отгоре се подреждат обелените и нарязани на колелца картофи. Поръсват се с малко сол и пипер, както и със зелени подправки по желание (магданоз, копър и пр.). Ястието се залива със смес от разбитите с прясното мляко яйца. Отгоре се поръсва настърганият кашкавал и огретенът се слага в загрята предварително на 180 градуса фурна. Изпича се до готовност.