Огретен със зеле и картофи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Огретен със зеле и картофи
Огретен със зеле и картофи
admin
Добавена от: admin
25649
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

прясно зеле - 500 г

картофи - 2-3 бр.

прясно мляко - 0,5 чаена чаша

яйца - 3 бр.

настърган кашкавал - 4 супени лъжици

кромид - 2 глави

краве масло -1 супена лъ­жица

сол, черен пипер, зелени подправки на вкус

Зелето се почиства от кочана и горните листа и се нарязва на ситно. Лукът също се наситнява и се смесва с нарязаното зеле, след което се овкусява с малко сол и черен пипер. Изсипват се в намазана с масло тавичка. Отгоре се подреждат обелените и нарязани на колелца картофи. Поръсват се с малко сол и пипер, както и със зелени подправки по желание (магданоз, копър и пр.). Ястието се залива със смес от разбитите с прясното мляко яйца. Отгоре се поръсва настърганият кашкавал и огретенът се слага в загрята предварително на 180 градуса фурна. Изпича се до готовност. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft