Огретен със зелен фасул
22 Декември 2011
8060
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
зелен фасул 1 кг
кисело мляко 200 гр. (1 чаена чаша)
сухар 75 гр. (1 филия)
яйца 2-3 бр.
краве масло 60 гр. (1/2 пакетче)
червен пипер 5 гр. (1 чаена лъжичка)
сол
магданоз на вкус
Време: 1 час
Почистеният, измит и нарязан на дребно фасул се сварява в подсолена вода, след което се отцежда и се смесва със счукания сухар, червения пипер, яйцата и киселото мляко.
Сместа се посолява и се изсипва в тавичка.
Отгоре се поставят парченца от маслото и се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Ястието се пече във фурна.
Поднася се с филийки от твърдо сварените яйца.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари