Спагети по италиански, кой не обича? Но днес малко ще разчупим рецептата и ще ви предложим доста вкусно и креативно изпълнение
Любимият кебап, популярно обичан от всички, се появи на страниците на историята през 10 век и сега цялото хилядолетие се конкурира с най-простия начин на приготвяне на месо - барбекюто . Сега си представете, че кебапът е претърпял такива промени, че има хиляди приложения в кулинарията
Редакторите ни намират тази очарователна рецепта, въпреки че може да изглежда странна, но сме сигурни,че пробвате ли я веднъж няма да вкусите друго скоро.
съставки
говеждо месо кайма 500 g (може и свинско, както и смес от двете, завиди от вашите предпочитания)
спагети 500 g
домат 4 броя
Италиански билки и подправки на вкус
картофи 4 броя
подправки на вкус
сол на вкус
Черен пипер на вкус
подготовка
Пригответе соса: добавете италиански билки към него и го разбъркайте, за да го направите по-плътен
Разделете спагетите на еднакви порции (оптимално на 5 или 10 пръчици) и ги залепете с мляно месо в центъра, образувайки един вид кепаб.
Обелете картофите, нарежете ги с доматите на малки кубчета и изпратете със зеленчуците в дълбок съд (тиган или тенджера). Залейте с вода, така че пълнежът да е покрит на половина и сложете кебаповете със спагети
Печете под капак, докато картофите са напълно приготвени, а на самия край посолете, сложете пипер и подправки по ваш вкус. При сервиране не жалете доматения сос!
Запазете нашата рецепта, ако ви харесва!