Винаги съм вярвала, че пилешкият бульон е най-простото ястие и просто няма как да сгрешите, когато го приготвите. Оказва се, че не само съм сгрешила в преценките си, но и съм правила всичко погрешно, защото пилешкият бульон трябва да се отцеди, или по-скоро не самият бульон, а водата, в която месото е варено за първи път.
Какво не е наред с първия бульон и защо не трябва да го използвате
Екологичността на пилешкото по рафтовете на нашите магазини е съмнителен въпрос.
Антибиотиците и други химикали могат да бъдат „изгонени“ от месото преди готвене чрез накисване на пилето във вода и сол. След няколко часа повечето от химикалите ще бъдат освободени във водата и продуктът ще стане по-безопасен.
Същият принцип важи и за първия бульон, само че е необходимо по-малко време за приготвяне на месото, отколкото при накисването му.
За да приготвите ястието, напълнете съда с пилето с вода и го поставете на котлона. Оставете водата да заври и оставете на огъня до 5 минути. Изваждаме месото и изсипваме бульона; Не е нужно да отстранявате пяната при първото готвене.
След това връщаме птицата обратно в тигана, наливаме вода и от този момент започва варенето. По-голямата част от мазнината изчезва при първото варене, така че основата за супата ще бъде лека.