200 г говеждо месо с костите
100 г свинско месо
100 г телешко или овнешко месо
100 г сланина
100 г салам, /чоризо или друг мек салам/
120 г зелен грах
парченце зеле
150 г моркови
3 картофа
парченце целина
2 глави лук
1 скилидка чесън
2 домата
1 дафинов лист
4 зрънца черен пипер
2 лъжици ситно нарязан магданоз или настъргано сирене
сол
Поставяме изплакнатото говеждо (евентуално и овнешко) месо, салама и сланината в 1 1/3 л студена вода и варим. След половин час прибавяме свинското и телешкото месо, накиснатия през нощта грах и подправките. Когато месото почти омекне, слагаме нарязаните на кубчета моркови и целина, след това нарязаните на кубчета картофи и нарязаното на ивички зеле, ситно нарязаните лук и чесън, нарязаните на парченца домати, варим до омекване и посоляваме. Обезкостяваме омекналото месо и го нарязваме на кубчета. Поднасяме го заедно със салама като самостоятелно ястие. Подгряваме останалата супа, поръсваме с магданоз (или настъргано сирене) и сервираме с хляб.