Омар фламбе със сметана и гъби
15 Юли 2012
6944
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
варено месо от 1 омар (или морски рак)
120 г гъби
1/8 л сметана
1 ликьорена чашка бренди
2 ликьорени чашки бяло вино
60 г масло
лимонов сок
черен пипер
сол
Стопяваме маслото в голям тиган, прибавяме нарязаното на парченца месо от омар, черен пипер, лимонов сок и сол и изпържваме. След като сосът се задуши, прибавяме брендито, изчакваме да се загрее и запалваме клечка кибрит. Когато пламът изгасне, поставяме нарязаните парченца гъби и виното и бъркаме 2-3 минути. Накрая прибавяме сметаната. Задушаваме сместа още 5 минути на тих огън и поднасяме веднага.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари