Омлет с тиквички "Три вкуса"

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Омлет с тиквички "Три вкуса"
Омлет с тиквички "Три вкуса"
5440
Омлет  с тиквички "Три вкуса"
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Омлет "Три вкуса" е фантазия по темата за италианските фритати и е трислойна чиния. Първият слой се приготвя със зеленчуци, а вторият - с чушка, а третият - с тиквички. Можете да експериментирате безкрайно.

съставки

  • яйце 12 бр.
  • тиквички 500 г
  • чесън 2 скилидки
  • магданоз 15 г
  • червена чушка 2 броя
  • индийско орехче 0,5 ч. л.
  • зелен лук 15 г
  • сол на вкус
  • олио 4 супени лъжици 
  • черен пипер (смлян) на вкус

Приготвяне:

  • Изпечете чушките и отстранете семената и кожата.
  • Подготовка на първия слой. Разбийте 4 яйца и добавете нарязан магданоз и лук, индийско орехче, натрошен чесън, щипка сол и пипер. Изсипете в тигана и гответе половин минута. Поставете в намазнена тавичка
  • Сега нарежете печените чушки на ситно. Разбийте с 4 яйца, сол, черен пипер и пържете в продължение на минута и половина в тиган. Разпръснете се върху първия слой.
  • Обелете тиквичките, отстранете семената. Нарежете на малки кубчета и запържете в тиган (5 минути). След това изсипете 4 яйца,  сол и черен пипер, отстранете от огъня и поставете последния слой.
  • Печете трислойния омлет 15 минути във фурната на 180 градуса.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft