Омлет с тиквички "Три вкуса"
11 Юни 2019
5440
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Омлет "Три вкуса" е фантазия по темата за италианските фритати и е трислойна чиния. Първият слой се приготвя със зеленчуци, а вторият - с чушка, а третият - с тиквички. Можете да експериментирате безкрайно.
съставки
- яйце 12 бр.
- тиквички 500 г
- чесън 2 скилидки
- магданоз 15 г
- червена чушка 2 броя
- индийско орехче 0,5 ч. л.
- зелен лук 15 г
- сол на вкус
- олио 4 супени лъжици
- черен пипер (смлян) на вкус
Приготвяне:
- Изпечете чушките и отстранете семената и кожата.
- Подготовка на първия слой. Разбийте 4 яйца и добавете нарязан магданоз и лук, индийско орехче, натрошен чесън, щипка сол и пипер. Изсипете в тигана и гответе половин минута. Поставете в намазнена тавичка
- Сега нарежете печените чушки на ситно. Разбийте с 4 яйца, сол, черен пипер и пържете в продължение на минута и половина в тиган. Разпръснете се върху първия слой.
- Обелете тиквичките, отстранете семената. Нарежете на малки кубчета и запържете в тиган (5 минути). След това изсипете 4 яйца, сол и черен пипер, отстранете от огъня и поставете последния слой.
- Печете трислойния омлет 15 минути във фурната на 180 градуса.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари