За да приготвите здравословна и диетична закуска , не е необходимо да варите овесени ядки или яйца. Какво да хапнем сутринта и да ни бъде вкусно? Точно така, гответе храна бързо и без проблеми. Специално за такива случаи имаме страхотна рецепта!
Омлет в плик
Можете да готвите в торбичка, изненадохме ли ви! Омлетът, сварен в торбичка, е много нежен, мек и сочен, но в същото време с доста гъста консистенция
На вкус е точно като омлет от детска градина или пионерски лагери на трапезата в далечното ни детство! Много нежен и пухкав
СЪСТАВКИТЕ
3 яйца
150 мл мляко
щипка сол
ПОДГОТОВКА
Разбийте яйцата с миксер или вилица, но не до пищна пяна. Добавете млякото и разбийте отново.
Вземете хранителен термопакет (подходящ е и плик за печене) и изсипете яйчената смес в него. Ако нямате термопакети, използвайте обикновените пликчета за еднократна употреба. Това не е много полезно, но за веднъж няма да има проблем
Ако не харесвате опцията за пакетиране, пригответе омлет в буркан . Изсипете сместа в обикновен стъклен буркан и я затворете с гумен капак. Направете един или два отвора в капака. Ако кутията е с метален капак, не я затягайте напълно.
Сложете буркана в малка тенджера със студена вода. За да не се напука буркана от температурата, поставете под него друг гумен капак или дървена стойка.
Гответе омлета 10-20 минути до готовност. Времето за готвене зависи от броя на яйцата и обема на тенджерата
По желание може да добавите шунка, сирене, билки, домати
Вземете готовия омлет от торба или буркан и веднага го сервирайте на масата. Приятен апетит!
Между другото, можете да готвите омлет в порционни консерви и да печете във фурната. Или на пара в обикновена купа с капак. Винаги става много вкусен