Омлет по португалски
22 Декември 2011
4469
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Яйцата (6 бр) се разбиват на пяна. Прибавят се брашното (1 с.л.), содата (1 щип.) и солта (1 щип.) и пак се разбива.
Част от тази смес се изсипва в тиган със загрято масло (1 с.л.) и се пържи. Щом долната част на омлета се отлепи от дъното, върху половината от горната му част се слагат хамсиите (100 г) и колелца от домата (1 бр).
С помощта на плоска лъжица се обръща непокритата част от омлета върху хамсиите и доматите. Притиска се и се обръща да се пържи още 1-2 минути.
Омлетът може да се премести в намазнена тава, да се поръси с настърган кашкавал и кетчуп и да се опече до златисто.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари