Омлет-руло с кренвирши и спанак
21 Февруари 2014
18037
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
3 яйца
150 гр. крема сирене
100 гр спаначени листа
2 кренвирша
1 ч.л. риган
50 мл. прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
В съд разбийте яйцата и прясното мляко. Посолете и добавете черен пипер на вкус. Смесете крема сиренето с ригана и разбийте добре.
Сварете кренвиршите и бланширайте спанака за 1-2 минути.
Сложете малко олио в тигана и щом се загрее, изсипете вътре яйчената смес. Оставете омлета да се изпържи добре от едната страна, след това обърнете и изпържете от другата.
Готовия омлет оставете да изстине добре, след което го намажете с крема сиренето. Отгоре разпределете спаначените листа. Кренвиршите поставете в долната част на омлета
Завийте внимателно омлета на руло. Нарежете на парчета и поднесете.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари