![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
3 яйца
1 с.л. сметана
1 с.л. брашно
1 щип. сода
300 гр. броколи
1 морков
50 г зелен фасул
1 стрък пресен лук
сол
черен пипер
1 с.л. кашкавал
Време: 20 минути
Броколите (12 розички) и зеленият фасул (50 г) се сваряват.
Яйцата (3 бр) се разбиват на пяна заедно със сметаната (1 с.л.), солта, содата (1 щип.) и черния пипер. Прибавят се брашното (1 с.л.) и отново се разбива. В нагорещен тиган с незалепващо покритие се излива сместа за омлета. Изчаква се да се втвърди оттоду, след което върху горната й повърхност се нареждат в кръг розичките броколи. По средата се посипва със зеления фасул (50 г), ситно нарязания пресен лук (1 стрък), настъргания морков и настъргания кашкавал (1 с.л.). Тиганът се премества в гореща фурна и омлетът се допича само на горен реотан.