Омлет с коприва и тофу
22 Декември 2011
4758
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 яйца
6 с.л. царевично брашно
1 щип. сода за хляб
1 щип. сол
1/2 к.ч. кисело мляко
50 листа коприва
100 г тофу
черен пипер
Време: 15 минути
Яйцата (2 бр) се разбиват на пяна със солта (1 щип.). Прибавят се царевичното брашно (6 с.л.), киселото мляко (1/2 к.ч.), разбито със содата за хляб (1 щип.) и се разбива. Тази смес се изсипва с нагорещен тиган с незалепващо покритие. Докато се пече от долната страна, върху горната се нареждат копривените листа (50 листа), предварително попарени. Тофуто (100 г) се настъргва на ситното ренде и се разполага отгоре. Поръсва се с черен пипер. Тиганът се премества в загрята фурна и се допича на горен реотан.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари