
Патладжанът се почиства и се нарязва на кръгчета с дебелина 1 см.
Посоляват се обилно и се оставят да престоят 1 час.
След това се изплакват от излишната сол и се подсушават добре.
Изпържват се в сгорещено олио от двете страни.
Оставят се върху кухненско руло да се отцедят от мазнината.
Яйцата се разбиват с вилица и се посоляват.
В сгорещен тиган с малко олио се излива 1/3 от разбитите яйца.
Запържват се за няколко секунди и тиганът се отстранява.
Отгоре се поставят 1/2 от изпържените кръгчета патладжан, резените шунка и кашкавал.
Покриват се с останалите кръгчета патладжан.
Тиганът се връща на котлона и се залива внимателно с останалите яйца.
Омлетът се запържва 1-2 минути.
След това се обръща внимателно и се изпържва от другата страна.