Омлет с тиквички
22 Декември 2011
11627
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Тиквичките се обелват, измиват и нарязват на ленти. Задушават се в част от предварително разтопеното масло.
Доматите се нарязват на кубчета и се прибавят към тиквичките. Всичко се разбърква добре и се оставя да се позадуши и се оставят пет минути на бавен огън да покъкрят.
Яйцата (по 2 за порция), се разбиват добре и се пържат в сгорещена мазнина, докато омлетът стане златист и от двете страни.
Когато е готов, в средата се слага зеленчуковата плънка и се захлупва. Запича се така още 2 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари