Омлет-суфле, който се топи в устата! По-голяма пухкавост не сте опитвали, перфектната закуска:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Омлет-суфле, който се топи в устата! По-голяма пухкавост не сте опитвали, перфектната закуска:
Омлет-суфле, който се топи в устата! По-голяма пухкавост не сте опитвали, перфектната закуска:
36942
Омлет-суфле, който се топи в устата! По-голяма пухкавост не сте опитвали, перфектната закуска:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако обичате омлет , то тази рецепта определено ще влезе в арсенала ви с любими. Пухкав, въздушен и изключително нежен на вкус, този омлет-суфле е всичко, за което сте си мечтали от една закуска или лека вечеря.

Едновременно е удоволствие да се хапва и зарежда с енергия. 

Ястието се приготвя само от 3 яйца. Ще ви трябват само 4 съставки, а това са съветите, които искам да ви кажа, преди да прочетете рецептата:

Ако използвате малък тиган, можете да сложите 2 яйца. Ние домакините обикновено знаем, че когато приготвяме вкусно ястие, изваждаме яйцата поне за 1 час да престоят на стайна температура. За това суфле не е нужно да правите това, дори е по-добре да използвате студени яйца, за да се разбият по-лесно.

пухкав омлет

Омлет-суфле

Продукти: 

3 яйца

1/4 чаена лъжичка сол

1 голяма лъжица захар (може да замените с майонеза)

несолено масло

ПРОЦЕДУРА: 

Разделете белтъците от жълтъците в отделна купа. Добавете 1/4 чаена лъжичка сол към жълтъците и ги разбийте с бъркалка.

белтъци

Белтъците се разбиват с миксер или с телена бъркалка, докато станат на пяна и на повърхността започнат да се образуват въздушни мехурчета. След това добавете 1 голяма лъжица захар и продължете да разбивате, докато захарта се разтвори.

белтъци с жълтъци

Когато се образува фина пяна, която е увеличила обема си, значи са готови. След това започнете да добавяте разбитите жълтъци към белтъчната смес и бъркайте с шпатула, докато сместа се хомогенизира.

В леко загрят тиган сложете 1 кубче несолено масло и изчакайте да се разтопи. Залейте с яйчената смес и покрийте с капак да се готви 3-5 минути.

смес за омлет

омлет суфле

Когато на дъното се образува златиста коричка и тестото започне да се отделя от тигана, прегънете по средата и печете докато се изпече вътрешността. 

пухкав омлет суфле

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft