1 голяма тиквичка
2 скилидки чесън
1 малък лук
5 печени червени чушки
10 яйца
100 мл прясно мляко
250 г бяло сирене
200 грама крема сирене
3 супени лъжици гъсто кисело мляко или сметана
10- на листенца пресен босилек
сол и черен пипер
зехтин
В 50на мл зехтин или олио запържете тиквичките, които преди това сте нарезали на дребни кубчета. Заедно с тях изпържете и чесъна, ситно нарязан. Сложете ги на страна да се охладят.
В същото количество олио, запържвате лука нарязан на полумесечинки и след като омекне, добавете чушките, нарязани или разкъсани на дължина около 3см. И тях ги поставете на страна да се охлаждят.
Във всеки съд счупете по 5 яйца и добавете по 50 мл мляко. Подсолете на вкус и разбъркайте с вилица.
От всяка смес направете омлет.
Докато омлетите се охладят, приготвяте плънката.
Надробете сиренето с вилица и смесете хубаво с крема сиренето. Накрая сложете и киселото мляко. Босилекът ситно накълцайте и добавете в плънката.
Сложете омлета, а отгоре намажете с плънката. Горния слой не се маже. Оставете омлет тортата в хладилника хубаво да стегне преди да я хапнете