

Мойте Рецепти
Днешното предложение е супер идейно и лесно за изпълнение. Освен това става за похапване, наяждане или просто мезене с чаша студена бира.
За тестото:
Омесете тесто от посочените съставки. Трябва да получите хубаво компактно тесто, което да позволява допълнително да се обработва. Оставете го настрана и пригответе плънката.
За плънката:
Подправете каймата с изброените подправки или добавете собствени на вкус, след което объркайте добре. Разточете кора от тестото, след което с кръгла формичка или чаша изрежете кръгове. На всеки кръг поставете по една солета, а върху нея - част от каймата. Увийте хубаво в тестото и притиснете добре краищата му, така че да залепнат. Така оформете всички парчета тесто и цялата кайма.
С нож разрежете през средата всяко парче тесто с плънка - ще получите нещо, което прилича на пилешко бутче. Нарежете по този начин всички.
Паниране:
Разбийте яйцата, оваляйте "бутчетата" в тях, след което - в галетата. Изпържете ги на силен огън в тиган с олио (но не голямо количество). Обръщайте ги, щом се зачервят от едната страна, и едновременно с това с лъжица вземайте от олиото и през цялото време ги поливайте. Пържат се бързо, така че внимавайте да не ги прегорите.