Опаковам пилешкото филе в хартия и редя в тигана. Вечерята, която заслужава медал!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Опаковам пилешкото филе в хартия и редя в тигана. Вечерята, която заслужава медал!
Опаковам пилешкото филе в хартия и редя в тигана. Вечерята, която заслужава медал!
15720
Източник: За Жената
Опаковам пилешкото филе в хартия и редя в тигана. Вечерята, която заслужава медал!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вечерята безспорно е важна, а ако имаме малко свободно време, си струва да приготвим нещо полезно и най-вече вкусно. Ако обаче традиционните рецепти са ви омръзнали, време е да опитате някои иновативни, а ние ви представяме една от тях.

Яли ли сте някога бъркани яйца в бутер тесто за закуска? Ако не, определено трябва да го опитате.

Вместо тесто можете да използвате и тортили. Много популярни са и печените гъби, пълнени с кайма. Това е истинска рядкост. Този път обаче имаме да ви предложим нещо съвсем различно.

Вечеря приготвена в хартия за печене? Със сигурност звучи доста необичайно, но ако го опитате, определено ще ви хареса. Трябва да опитате тази рецепта за Пилешки гърди в хартия за печене

Пилешки гърди в хартия за печене

Продукти:

  • филе от пилешки гърди
  • 2 глави лук
  • сол
  • черен пипер
  • растително масло
  • смлян сладък червен пипер
  • гранулиран чесън
  • риган

Приготвяне:

Първо разрежете пилешкото филе на две по дължина. След това го поръсете обилно със сол от двете страни и я втрийте добре в месото .

В следващата стъпка добавете две супени лъжици растително масло и по една чаена лъжичка пипер, чесън и червен пипер в малка купа. Смесете съставките и след това натрийте пилешките филета със сместа. Можем да направим това с кухненска четка или обикновена лъжица. Оставете месото настрана за момент, за да поемат подправките.

мариновано месо

Снимка: YouTube

През това време нарежете лука на филийки и го сложете върху хартия за печене. Отгоре се поставя маринованото пилешко филе и отново се добавя лукът. Внимателно завиваме всичко в хартия за печене, като закрепваме краищата така, че да се затворят добре. Повтаряме тази стъпка за втората порция месо, тъй като имаме две части от филето.

опаковано месо

Снимка: YouTube

Загрейте сух тиган. Важно е огънят да е на средна степен. След това прехвърляме върху нея увитите в хартия за печене съставки. Покрийте с капак за 15 минути и загрейте. След това време го извадете и обърнете съдържанието на тигана, покрийте отново и запържете още 10 минути. След това време извадете всичко от тигана и внимателно отстранете хартията за печене. 

пиле в хартия

Снимка: YouTube

Така приготвената вечеря е не само бърза за приготвяне, но и много вкусна. Определено си струва да я приготвите. Можете да сервирате с картофи и любимата си салата.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft