Търсите рецепта за перфектно пица- тесто, което ще може да иззползвате и за пърленка с кашкавал? Имаме едно бързо предложение, което може да бъде променено според вкуса и потребността.
Съставки:
250ml топла вода
2 ¼ ч.л. суха мая
1 супена лъжица мед или захар
2 супени лъжици сол
2 супени лъжици зехтин
3 чаши брашно
Разбъркайте маята с меда или захарта и топлата вода. Оставете 10-15 минути, докато маята започне да се пени.
Прибавете солта, маслото и половината от брашното, разбъркайте добре. Останалото брашно добавете постепенно, докато не получите меко тесто, което не залепва.
Когато направите такова тесто месите около 6 минути. Оставете да втаса 1-2 часа в съд покрит с пластмасово фолио.
Оформете го като пица или пърленка.
Ако искате да направите пица намазвате тестото с доматен сос, нарендосвате кашкавал, поставяте пресни гъби, салам по желание ...
Ако искате да направите тестото за пърленка се намазва с 2 супени лъжици разтопено масло, след това добавяте кашкавал и сирене по желание.
Тестото се пече на 250 градуса около 10 минути, а след това нарязвате и е готово за хапване.
Идеално за предястие, обяд или вечеря ...