Към брашното, смесено с бакпулвера, добавете сиренето и яйцата, и омесете тесто на ръка. Разточете върху набрашнена повърхност и изрежете форми с нож.
Ако се остави да престои около половин час, тестото ще бъде идеално рохкаво и меко. Но ако нямате време, може да започнете с пърженето веднага. За да получите наистина пухкави и топящи се в устата мекички обаче, изчакайте поне 15 минути преди пържене.
Изпържете ги в не твърде горещо олио и от двете страни, и накрая ги сложете да се отцедят върху хартиена салфетка.
Ето как изглеждат в началото на пърженето:
Ще се изненадате как не поглъщат почти никакво олио - изобщо не са мазни.
Ето тук вече започват да добиват малко цвят:
Ето ги почти готови:
А това са готовите добре изпържени мекички: