Започнахте ли да се подготвяте интензивно за Великден ? С радост ще ви помогнем за този труден въпрос. Наскоро говорихме за това как да се пекат и украсяват торти. Днес бихме искали да си спомним още едно традиционно ястие за Великденските празници - яйца. От древни времена е обичайно да се украсяват тези продукти с разнообразие от модели. Днес ги боядисваме и им поставяме тематични стикери.
Мислили ли сте някога, че можете да украсите не само яйцето ? Погледнете какво можете да направите с яйцата след това, гениални идеи:
Великденски яйца
Тези яйца отдавна често заемат място на празничните ни маси. Погледнете с какво можете да ги напълните
И кой каза, че ячният белтък не може да стане по-изразителен и ярък? Просто вземете твърдо сварено яйце, нарежете го на половина, отделете жълтъка и за кратко го натопете във вода с хранителни оцветители.
Такава красота може да се направи с помощта на любимите ви подправки. Просто намажете протеина с растително олио и потапяйте в смес от любими подправки и изберете интересен пълнеж (всякакъв вид салата става)
Яйца пълнени със сос от гуакамоле
Така стават, ако преди даги сложите в цветната вода, не ги отрежете наполовина.
Много оригинален начин , спиращ дъха дух.
Може да си направите и великденски животни ?
За оцветяване на белтъците не е необходимо да използвате оцветители за храни. Сокът от цвекло ще импрегнира яйцата с модерния ултравиолетов цвят на този сезон. Изберете контрастиращ пълнеж и гостите ще бъдат доволни.
Мраморни яйца се получават, ако направите много пукнатини в черупката и сложите яйцата във вода с оцветители
И в тази форма, дори най-злоядото дете ще иска да яде яйца.
Яйцата в мини-кошници от картофи трябва да бъдат приготвени под формата на тарталети във фурната.
И за тези кошници ще ви трябва зеленина, от която можете да направите дръжки.
Харесват ли ви тези идеи? И какви ястия от яйца обикновено приготвяте за Великден?
Ако ви хареса статията, споделете я с приятелите си!