С малко креативност е лесно да надминете дори професионални сладкари. Красива и необичайна плодова торта без печене може да се направи с помощта на подръчни средства. Получава се деликатен сладкиш , който буквално се топи в устата. За „пълнежа“ можете да използвате различни плодове. Единствената особеност на тази крем-торта е, че ще отнеме поне 3 часа, за да се втвърди.
Крем-торта с плодов пълнеж
Продукти:
овесени бисквитки - 300 гр.
масло - 170 гр.
прясно мляко - 750 мл
захар - 120 гр.
жълтъци - 6 бр.
ванилия - 1 шушулка
нишесте - 10 g
желатин - 10 листа (около 5 чаени лъжички)
малини - 1-2 шепи
киви - 3-4 бр.
манго - 1 бр.
няколко листа мента
Освен това:
малки пластмасови бутилки - 6 бр.
форма за торта с подвижни страни
кламер или парче тел
Приготвяне:
Натрошете бисквитките, смесете ги с разтопено масло и разбъркайте добре.
Разпределете получената основа равномерно върху дъното на формата за торта.
Смесете захарта с жълтъците, мляко и нишесте, добавете 15 грама меко масло, разбъркайте всичко добре и сложете на огъня, оставете да заври и като разбърквате през цялото време, продължете да готвите още 1-2 минути, докато се сгъсти. Изключете, добавете желатина и разбъркайте, докато желатинът се разтвори напълно. Оставете настрана и оставете да се охлади.
Отрежете дъното на бутилките, ако е необходимо, изравнете разреза. Приблизителната височина на получените "купи" е 5 cm.
На този етап можете да направите малка дупка във всяка от купите, като използвате загрят, огънат кламер. В бъдеще това значително ще улесни работата.
Изсипете малко крем на дъното на формата - достатъчно, за да покрие бисквитките. След това поставете пластмасовите купички с дъното нагоре във формата и изсипете останалия крем. Пъхнете формата в хладилника за поне 3 часа, може дори за една нощ.
Пъхнете кламер в отворите, направени в съдовете, и внимателно ги издърпайте един по един.
Сега трябва да запълните празното място с пюре от плодове.
Запълваме къдравите дупки с плодова маса почти до върха.
Върху пюрето сложете парченца плодове. В нашия случай това са манго, киви и малина.
Десертът е готов, може да нарежете на парчета и да сервирате.