За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Опитайте това уникално мезе: Оризови топки с моцарела - под хрупкавата коричка се крие нежна сърцевина (стъпка по стъпка)
Опитайте това уникално мезе: Оризови топки с моцарела - под хрупкавата коричка се крие нежна...
26 Март 2016
17717
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Предястия
Опитайте това уникално мезе: Оризови топки с моцарела - под хрупкавата коричка се крие нежна сърцевина (стъпка по стъпка)
свързани рецепти
Мойте Рецепти
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В купа сложете ориза, настъргания пермезан и едно яйце. Разбъркайте добре с ръце, за да се омеси добре. Ако сместа не стане хомогенна, може да се разпадне при пърженето.
Разделете сместа на осем равни части. В средата на всяка поставете парче моцарела.
Оформете осем еднакви топки.
Разбийте останалите две яйца. Потопете всяка топка първо в яйцата, а след това оваляйте в галета. Изпържете ги в горещото олио до получаването на златиста коричка. Олиото трябва почти да покрива оризовите топки. Използвайте решетъчна лъжица за пърженето. Готовите топки отцедете върху кухненска хартия, която ще попие излишната мазнина.
Сервирайте ги топли със сос по избор.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари